Over

ED VAN DEN HEUVEL / WEBDESIGN IS EEN CREATIEF BUREAU UIT DEN HAAG.

In mijn werk als webdesigner besteed ik evenveel aandacht aan het leveren van een mooi en goed product als aan het ontwerp- en bouwproces. Het is belangrijk om een adviserende en begeleidende rol te spelen; te ‘ontzorgen’. De website gaat pas echt leven als deze met plezier en gebruikersgemak onderhouden kan worden. Het is dus cruciaal om hiervoor het juiste gereedschap én een passende instructie te bieden.
Ik vind dat iedereen moet doen waar hij/zij goed in is. Daarom werk ik regelmatig samen met andere bureaus en professionals, waarvan ik weet dat ze goed werk leveren.

Dat kan bijvoorbeeld een grafisch vormgever zijn; voor het ontwerpen van een huisstijl. Maar ook tekstschrijvers, programmeurs, fotografen of illustratoren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een presentatie. Ik beschik over een uitgebreid netwerk dat direct kan worden ingezet.
Het is mijn ervaring dat je met een eenmanszaak de ondoordringbare schil van managers vermijdt die vaak tussen wens en product staan. Het werkt sneller, efficiënter en goedkoper.

Werkwijze

Webdesign

Bij het ontwerp van een (nieuwe) website is het essentieel om vooraf te bepalen welke doelen moeten worden bereikt. Het opstellen van een programma van eisen is daarom een van de belangrijkste stappen in het ontwerpproces. Het programma kan punten bevatten die in het eindresultaat terug móeten komen, kunnen komen of wenselijk zijn. Pas als alle ‘must haves’ in het definitieve ontwerp zijn verwerkt, is het project geslaagd. Bij het ontwerpen van een site houd ik altijd deze uitspraak van Jakob Nielsen in mijn achterhoofd ‘People are on the web not to enjoy your webdesign, but to get something done.’

Bouw

Vroeger was het nog een (kostbare) afweging om een site te voorzien van een content managements systeem (CMS), nu wordt dit echter gezien als standaard. Het CMS waar ik gebruik van maak is WordPress. Hiermee is het eenvoudig om teksten en afbeeldingen toe te voegen aan een site, heel gebruiksvriendelijk dus. Daarnaast biedt dit programma mij voldoende mogelijkheden om een pasklaar ontwerp te leveren. Er zijn veel plugins (hulpprogramma’s) ontwikkelt voor WordPress, waardoor – op een eenvoudige wijze – veel functionaliteit aan de site kan worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwsbriefmodules of een webshop.

Hosting

Het is ook ook mogelijk om de site bij mij te hosten. Hierdoor blijf ik betrokken bij het reilen en zeilen van de site. Als de website is opgeleverd, moet die natuurlijk altijd goed functioneren. Daarom is technisch onderhoud ook een optie. Een onderhoudspakket bestaat uit:

  • Het updaten van het WordPress systeem en je geïnstalleerde plug-ins zodra nieuwe updates beschikbaar zijn.
  • Een dagelijkse backup van je site.
  • Optimale bescherming tegen veiligheidslekken en hacks.

Portfolio

Maak Landschap

De Nieuwe Philharmonie Utrecht bestaat sinds 2009. De motivatie om een orkest te beginnen was simpel: de vierde stad van het land heeft in Tivoli Vredenburg een prachtige concertzaal maar…

Willem van der Ham

Willem van der Ham

Studio RTM uit Rotterdam is opgericht door Ewoud Netten en Nanne Verbruggen.

Studio RTM

Studio RTM uit Rotterdam is opgericht door Ewoud Netten en Nanne Verbruggen.

tessa van der putten keramiek

tessa van der Putten

Mooi keramiek van veelal Hollandse IJsselklei en ook te koop in haar webshop.

Nieuws

Contact

ED VAN DEN HEUVEL / WEBDESIGN IS EEN CREATIEF BUREAU UIT DEN HAAG.

Verstuur