Overzetten haagsebedrijventoen.nl

Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) is in 2015 met het Haags Gemeentearchief een samenwerking aangegaan om een overzicht te maken van historische bedrijven in de regio Den Haag. Door gebruik te maken van de enorme collectie fotomateriaal van het archief en aangevuld met eigen materiaal heeft SHIE samen met een groep vrijwilligers deze site opgebouwd.

In 2019 besloot het Gemeentearchief deze site uit de lucht te halen. SHIE wilde deze documentatie behouden. Samen met Paula Koopman, die al het database-werk op zich heeft genomen, is de content samen met het beeldmateriaal nu overgezet naar de site van SHIE.

Mijn taak was om de beschrijvingen van 365 bedrijven (en 921 locaties!) te ontsluiten en deze dezelfde ‘look and feel’ te geven als de rest van de SHIE-site.

Bij de eerste pogingen resulteerde dat in een laadtijd van ±21 seconde laadtijd  voor de overzichtspagina. Door intensief de pagina’s te ontdoen van alle franjes en de foto’s te comprimeren, lukte het om de laadtijd terug te brengen naar 2,1 seconde.  Al met al een hele leuke klus.