Ik besta 16 jaar!!

Tenminste edvandenheuvel / webdesign dan.

Ruim 20 jaar geleden ben ik bevrijd van mijn computerangst en sindsdien is het steeds beter met me gegaan.
In 1997 bestond er de mogelijkheid om een halfjaarlijkse dag-opleiding te volgen voor het bouwen en ontwikkelen van internetsites. Dit was voor werkzoekenden met een hbo-opleiding en ik was net gestopt met mijn baan. Op het einde van van deze cursus heb ik stage gelopen bij @msterdam, waar het zo goed mee klikte dat ik daar een contract heb gekregen. In een paar jaar tijd groeide het bedrijf van 4 naar 20 man en dit was een geweldige ervaring.

Helaas is heeft dit bedrijf de ‘bubbel’ niet overleeft en ben ik in 2004 voor mezelf begonnen. Dit was een vliegende start voor mij omdat ik de klanten van @msterdam mee mocht nemen.

In de beginperiode heb ik thuis gewerkt en veel samengewerkt met clickhere in Utrecht. Zij Hadden een eigen CMS gebouwd waar ik veel mee gewerkt heb. Met Mathijs en Sjoerd (die ik van @msterdam kende) heb ik een paar hele mooie sites kunnen bouwen.  Op mijn eerste site  is goed te zien dat sites nog echt gebouwd werden met een ‘standaard’ venstermaat (15′ was de norm).

Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Frans Bouwmeester en Hans de groot. Zij zaten al op het Noordeinde (samen met Els Bet en KBnG) en daar heb ik uiteindelijk ook mijn werkplek gehad voor een 5-tal jaren. Samen met Frans (zelfstandig programmeur bij datastudio) hebben wij een eigen CMS ontwikkeld (clix). Dit was in de tijd dat open source systemen als WordPress, Joomla en Typo3 nog in de kinderschoenen stonden.
Met dit CMS hebben we mooie projecten kunnen ontwikkelen voor o.a. de Hersenstichting, uitgeverij Lemniscaat en uitgeverij Kimio, galerie Maurits van de Laar, Eindeloos ontwerpen en uitgeven, en Stichting Haags industrieel Erfgoed (shie).

Sinds 2013 werk ik thuis en heb ook de stap gemaakt om gebruik te gaan maken voor het open source programma WordPress. Dit programma is in relatief korte tijd veranderd van een ‘blog-applicatie’ tot een volwaardig CMS met eindeloze functionaliteiten in de vorm van plugins.
Ik wil mijn klanten danken voor het vertrouwen dat ik van heb gekregen heb en ben van plan om hier nog lang mee door te gaan.

groED