Wie wat bewaart…

apenstaartje

Door toeval ben ik terechtgekomen op de site van Igo Geurtjens, een van de oprichters van @msterdam. Samen met Bart Overes en Jacco van den Berg waren zij pioniers op het gebied van ontwikkelen en bouwen van internetsites. In 1998 ben ik bij hen in dienst gekomen als designer.
Van het bouwen van een site voor de schroevenkoning in een oud winkeltje in Oud-Zuid tot prachtige sites voor Canon en Microsoft vanuit een mooi pand op de Prins Hendrikkade, ik heb het allemaal bij hen meegemaakt!

Een architect kan na 25 jaar nog eens langs zijn werk lopen en er met een nostalgische blik naar kijken. Voor een webdesigner ligt dat toch anders. Bijna standaard wordt werk overschreven en kijk je alleen maar naar het hier en nu.

Gelukkig dacht Igo er anders over, niet alle sites waar ik aan heb gewerkt zijn gearchiveerd, maar genoeg om met weemoed naar sommige oude (offline) sites te kunnen kijken. Er zitten wat “broken links” in, maar dat mocht voor mij absoluut de pret niet drukken.

Je moest je hele verhaal vertellen in 800x600px, framesets, Netscape, IE6 (brrrrrr), HTML3, heel veel tabellen, afbeeldingen slicen, alles kwam weer boven.
Maar ook de waanzinnig snelle ontwikkelingen die ik heel intensief heb meegemaakt en dat allemaal in een meer dan goede werksfeer!

Bedankt Igo (en natuurlijk Bart en Jacco)!